Vandreture

Syd for den brede og frodige Varde Ådal ligger Alslev Sogn med 5 km til den gamle vestjyske købstad Varde og med 15 km til egnens hovedby Esbjerg.

Området er placeret på den nordlige side af Esbjerg Bakkeø og gennemstrømmes af 2 vandløb -Alslev Å og Ålegrøften.

Det er et typisk vestjysk landskab, hvor der på trods af det menneskeskabte islæt stadig er højt til himlen og langt til horisonten.

FØR – Inden den menneskelige påvirkning for alvor satte ind, var landskabet præget af store hedeområder med søer og indlandsklipper, kilder, enge og de få gårde placeret langs ådalene.

NU – Efter den menneskelige påvirkning er landskabet delvist et kulturlandskab præget af landbrug, læhegn, plantager, huse i det åbne land, mindre samlinger af gårde og huse i Toftnæs og Vibæk samt landsbyen Alslev med kirke, skole m.m. Der er ca. 1600 indbyggere, som primært bor i paracelhuse fra tiden efter 1965.

Selvom landskabet har forandret sig med tiden, er området dog stadig domineret af ådalene med enge, vandløb, hedeområder og skove.

Den mangfoldige og skønne natur gør det derfor oplagt at have stisystemer, som byens borgere og gæster kan benytte sig af. Stierne fører den vandrende forbi rindende kilder, gennem skove, over åer, op på 14 m høje indlandsklitter med vidstrakt udsigt og ud over den op til 2 km brede Varde Ådal.

Det er et område, som man aldrig bliver træt af at bevæge sig rundt i, og hvis muligheder aldrig bliver udforsket helt til bunds.

Juni 2005 H.O.S.Villadsen

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen