Vandreture

Syd for den brede og frodige Varde Ådal ligger Alslev Sogn med 5 km til den gamle vestjyske købstad Varde og med 15 km til egnens hovedby Esbjerg.

Området er placeret på den nordlige side af Esbjerg Bakkeø og gennemstrømmes af 2 vandløb -Alslev Å og Ålegrøften.

Det er et typisk vestjysk landskab, hvor der på trods af det menneskeskabte islæt stadig er højt til himlen og langt til horisonten.

FØR – Inden den menneskelige påvirkning for alvor satte ind, var landskabet præget af store hedeområder med søer og indlandsklipper, kilder, enge og de få gårde placeret langs ådalene.

NU – Efter den menneskelige påvirkning er landskabet delvist et kulturlandskab præget af landbrug, læhegn, plantager, huse i det åbne land, mindre samlinger af gårde og huse i Toftnæs og Vibæk samt landsbyen Alslev med kirke, skole m.m. Der er ca. 1600 indbyggere, som primært bor i parcelhuse fra tiden efter 1965.

Selvom landskabet har forandret sig med tiden, er området dog stadig domineret af ådalene med enge, vandløb, hedeområder og skove.

Den mangfoldige og skønne natur gør det derfor oplagt at have stisystemer, som byens borgere og gæster kan benytte sig af. Stierne fører den vandrende forbi rindende kilder, gennem skove, over åer, op på 14 m høje indlandsklitter med vidstrakt udsigt og ud over den op til 2 km brede Varde Ådal.

Det er et område, som man aldrig bliver træt af at bevæge sig rundt i, og hvis muligheder aldrig bliver udforsket helt til bunds.

Når man benytter vandreruterne i og omkring Alslev, så passeres på kommunalt jord og privat jord. Det betyder for at kunne benytte stierne rundt i Alslev, vil man skulle betræde privat jord. Det betyder at man skal følge de gældende regler som står i naturbeskyttelsesolven, som fx. :

  • Adgang sker på eget ansvar
  • Cykling er kun tilladt på stier som er egnet til det, og på alm. cykler og ikke på mountainbike.
  • Hunde skal ALTID føres i snor
  • Må ikke tages ophold indenfor 150 m. af privat bebyggelse

Alslev Borgerforening har efter aftale med private lodsejere fået lov til at anlægge vandrestierne igennem privat grund/ skov og derfor henstiller vi selvfølgeligt til alm. god skik når man benytter stierne uanset hvor man måtte komme forbi.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen