Bestyrelsens arbejde

Bestyrelsen i Alslev Sogns Borgerforening varetager mange opgaver.

Det er Alslev Borgerforening, der repræsenterer Alslev i Varde Kommune.

Dette sker gennem udviklingsrådene, hvor Alslev er medlem af “Varde Opland”. Udviklingsrådene kan virke fjerne og helt ligegyldige, men det er faktisk her, at vores ønsker om fremtidig udvikling skal gå gennem. Det er gennem udviklingsrådene, at vi blandt andet har ført vores sag omkring cykelsti, og selvom det har taget nogle år, er det faktisk lettere at komme igennem med her, end hvis vi skulle gå direkte til forvaltningerne. I udviklingsrådene kan vi nemlig indkalde de ansvarlige politikere til dialog.

I denne periode og noget tid frem er vi i dialog med Varde Kommune om fremtiden for Alslev. Det handler om, hvordan vi mener, at fremtidens Alslev skal være, og hvordan det hele skal se ud. Derfor er det vigtigt, at borgerne også deltager aktivt, så er der noget, som du synes er vigtigt og har en meningen om, så skal du kontakte os i Borgerforeningen og lade os høre det.

Udviklingsrådet har også nogle penge at dele ud. Det ligger fast, at borgerne i Alslev hvert år kan søge et tilskud til “Borgerindragende aktiviteter”. Det samlede beløb er på 7.500 kr. og kan uddeles samlet eller i flere portioner. I 2013 var det kun “Byfesten”, der ansøgte om et tilskud. Det var selvfølgelig et rigtig godt formål, og rigtig mange var med, men det kunne være dejligt, hvis der var flere ansøgere, så det blev svært at finde de rigtige modtagere.

Varde Kommune har også afsat en pulje på fire millioner kroner til udvikling gennem udviklingsrådene. Her er det bare med at få nogle gode idéer og så ansøge gennem Borgerforeningen/udviklingsråd.

Ud over arbejdet med Varde Kommune er det også Alslev Borgerforening, der driver og vedligeholder Dinnsens Skovpark midt i Alslev. Skovparken er en gave fra Ella og Ove Dinnsen, der i 2011 forærede byen området til et rekreativt formål.

Skovparken er blevet et mødested for byens borgere. Der er en legeplads for de mindste, fitnessredskaber til de større, løbesti, grillhytte til familiesammenkomsten, kælkebakke til vintermånederne og frugthave til fri afbenyttelse. Kort sagt er der her noget for alle.

Skovparken er blevet til ved hjælp af sponsorer, fonde og ca. 3000 timers frivilligt arbejde fra byens borgere.

Vandrestierne rundt i og omkring Alslev er også noget, som Borgerforeningen tager sig af. Der kommer nogle nye stier til engang imellem, men nu er der mest fokus på at vedligeholde de stier, der er etableret, og det er faktisk et større arbejde, for der er over 30 km sti i “systemet”.

Alslev Borgerforening står også for nogle arrangementer. Det er bl.a. Borgerforeningen, der afholder sankthans, Juletræstænding, affaldsindsamling, valgmøder og borgermøder ved aktuelle emner. Borgerforeningen samarbejder med byens andre foreninger om Julebanko.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen