OM ALSLEV

Alslev er en by, hvor der er et godt sammenhold mellem borgerne, og hvor der er et rigt foreningsliv, blandt andet med Alslev Forsamlingshus, Alslev Borgerforening,  Alslev Skytteforening og Alslev Sport og Kultur. Hvis du er interesseret i at vide mere om vores foreninger, kan du kigge under “foreninger” i menuen.

På denne side har vi samlet de ting, som er værd at vide om Alslev.

Fakta om Alslev:
Alslev er en by beliggende i Sydvestjylland syv kilometer fra Varde og femten kilometer fra Esbjerg. Placeringen gør, at det er let at have et job i en af de to byer og samtidig nyde at bo i et lokalsamfund tæt på naturen. Du kan læse mere om vandreturene i og omkring Alslev i menuen.
Beliggenheden gør, at Alslev hører til Varde kommune i Region Syddanmark. Byen har ca. 1300 indbyggere. Af institutioner findes der blandt andet Alslev Kirke, Alslev Skole og Børnehaven Hedevang.

Alslevs historie:
Alslev er en forholdsvis gammel by, som har sine rødder tilbage i senmiddelalderen. Det var her, at kirken blev bygget, og i 1312 blev Alslev by nævnt i et brev, som blev bekræftet af Erik Menved.

Der har også ad flere omgange været fjendtlige tropper i Alslev, første gang i 1626, hvor der var en tysk/katolsk besættelse af Jylland, dernæst svensk besættelse af Jylland i 1659, i 1848 var der preussiske tropper ved Varde og Alslev og i 1864 var der østrigske tropper ved Varde og Alslev, som blandt andet holdt til i Alslev Mølle.

i 1742 blev Alslev Skole oprettet, og den nuværende skole ligger i bygninger fra 1963, og i 1870 etableredes Alslev Skytteforening, som stadig eksisterer den dag i dag. I 1888 etableredes Alslev Gymnastikforening (i dag en del af ASK) og det nuværende forsamlingshus blev bygget i 1936.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen